7. dets 2017

Nädal XIII - Teistmoodi IT


Griffin Mouthstick Stylus



Griffin Mouthstick Stylus oli maailmas esimene stylus (pliiats), mis võimaldas puuetega inimestel, täpsemalt nendel inimestel, kes ei saa oma käsi kasutada, kasutada puuteekraaniga elektroonseadmeid nagu tahvelarvuteid ja puutetundliku ekraaniga telefone.






Välimuselt seade meenutab snorgeldamistoru. Pliiats on u 30 cm pikk ning sellel on vahetatav pehme silikooniga huulik. Pliiatsi kasutatakse hoides seda suus. Seda saab liigutada mööda ekraani sujuvalt ja pehmelt, nii et inimese kaelalihased üle ei pinguta.
Styluse saab kasutada ka tavalise klaviatuuriga.


Kõndimiskepp The Aid (Fujitsu)

The Aid on midagi enamat kui lihtsalt kõndimiskepp, mis on mõeldud eakate ja haigete inimeste toetuseks. See on multifunktsionaalne seade 3G ja WIFI liidese ning GPS mooduliga. Need on  vajalikud selleks, et inimene saaks orienteeruda ruumis ja kõndides mööda tänavaid linnas.
Kõndimiskepi komplekti kuuluvad kõrvaklappid, mille kaudu selle kasutajale saadetakse juhiseid, mis suunas tuleb liikuda. Näiteks, kui inimene pöörab vales suunas, seade hakkab kergesti vibreerima, äratades tähelepanu ja selle ekraanile ilmub nool, mis näitab suuna, kuhu tuleb liikuda. Samal ajal kõrvaklappides inimene kuuleb ka juhise.

Kõndimiskepp samuti jälgib selle kasutaja pulssi sagedust, temperatuuri ja rõhku ning kuvab neid väikesel ekraanil. Seade on võimalik seadistada ka niiviisi, et neid samu tervise andmeid edastatakse online režiimis kas arstile või näiteks sugulastele.

Kõndimiskepil on olemas häirenupp - sellele vajutades saadetakse häiresignaal otse kiirabi keskusesse koos inimese asukoha andmetega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar